szállásfoglalás médiaajánlat céginfó kapcsolat vasúti utazások honlaptérkép
englishDeutch
Keresés
Szállás
Camping
Étterem
Kultúra

belépés:
Felh. név: 
Jelszó: 
Keresés
  
Térképes kereső

Táj
hegyvidék
vízpart
városi környezet
falusias környezet
gyógy-, termálvíz


Típus
kastélyszállók
wellness
családbarát szálláshelyek
falusi turizmus
konferencia
gyógyüdülés
ifjúsági szállás
városi szálloda

Hírlevél
Név
E-mail:
linkek:


Látogatók száma: 1416845
 
vasúti utazások

Utazzon a MÁV-START modern vonataival dec. 15-én Bécsbe, ahol a meseszép karácsonyi díszbe öltözött Császárváros csodálható meg. Gőzölgő forró itallal a kézben bejárhatjuk az utcákat, miközben apró ajándékokat találhatunk a kirakodóvásárban, vagy akár nagyobb meglepetések is kerülhetnek az üzletekből a karácsonyfa alá.

Budapest - Bécs, távolsági vonatok

A császárváros az év minden szakában kényelmesen érhető el az óránként-kétóránként légkondícionált kocsikkal közlekedő railjet és EuroNight vonatokkal. Akár a Habsburgok és az udvarukban élő magyar nemesek nyomába szeretne eredni, akár a bécsi polgárság hangulatát szeretné átélni a városi parkokban, a Stadt kávéházaiban, a Ring és a Gürtel közötti kiskocsmákban, a bécsi erdőben tett séta után egy Heuriger-ben leülve... vonatainkkal alig 3 óra alatt, a legfőbb nevezetességek közvetlen szomszédságába juthat el. Mindezt akár már 25 €-ért - ha pedig még 8 €-t rászán, a közlekedés miatt sem kell aggódni, mivel az osztrák főváros egész közlekedési hálózatát korlátlanul használhatja két napon át.

A két főváros között kétóránként közlekednek az Osztrák Vasutak (ÖBB) új, modern járművei, a railjet-ek. A railjet-szerelvényeken a korábbi 2. és 1. osztályú kocsik Economy illetve First néven várják utasaikat, a Business-fülkék pedig önálló kocsiosztályként kerülnek értékesítésre - a lent ismertetett kedvezmények (SparSchiene, kirándulójegy) azonban továbbra is érvényesek maradnak rá.
A First és Business osztályon utazókat saját konnektorokkal felszerelt, állítható, bőrhuzatú ülések, kényelmes üzlet munkát biztosító asztalok és újságok várják. A kocsik kísérője ezeken az osztályokon az ülőhelyen szolgálja fel az ételt, míg az Economy osztály utasait bárkocsi várja. A Business osztály pótdíja nyugodtabb munkavégzési lehetőséget és egy üdvözlő italt garantál.
A mozgássérültek akadálymentes utazását a vonat saját emelője és speciális WC-je biztosítja, a gyermekek számára pedig az egyik kocsiban filmeket vetítenek.


Aki a modernizmus helyett a hagyományos vonatok nyújtotta kényelmet értékeli inkább, annak a kora reggel illetve este induló EuroNight- és gyorsvonatokat ajánljuk. A Wiener Walzer EuroNight-on az Utasellátó étkezőkocsija is közlekedik, ahol magyaros melegétel-választékkal (leves, frissensültek, készételek, desszert), visszaúton reggelivel valamint hideg és meleg italokkal várják az utasokat. Az étkezőkocsi étel- és italválasztéka itt tekinthető meg. Emellett a Dacia nemzetközi gyorsvonattal román étkezőkocsi közlekedik, ahol finom grill-ételek fogyaszthatók kedvező áron.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ >>

BALATONFENYVESI GAZDASÁGI VASÚT

A MÁV-START Zrt. valamennyi szükséges engedélyt beszerezte és 2012. szeptember 1-jétől ennek alapján átvette a közszolgáltatási személyszállítási tevékenységet a Balatonfenyves Gazdasági Vasút vonalán Balatonfenyves és Somogyszentpál között. Az üdülőrégió egyik turisztikai attrakciójának számító, ám többször a bezárástól fenyegetett fenyvesi kisvasúton az idei esztendőben immár fejlesztésekről lehet beszélni. Felújításra került a Balatonfenyvesi GV állomás első vágánya, és 2012 nyarán a korábbi napi 5 helyett 6 vonatpár közlekedhetett a vonalon. Megkezdődött a kisvasút mozgáskorlátozottak és kerékpárok szállítására alkalmas kocsijának kialakítása, és folynak az egyeztetések a 2002. szeptember 3-án üzemszünettel lezárt Központi főmajor (Imre major) és Csiszta-Gyógyfürdő vonalszakasz újranyitásáról, annak helyi-turisztikai hasznosításáról. Bővebb információ >>


TIPPEK VASÚTI UTAZÁSOKHOZ

Fizesse vasúti menetjegyét üdülési csekkel!

2011. október 1-től megszűnt a lehetőség az üdülési csekkek - adókedvezményes munkáltatói juttatásként történő - igénylésére. A korábban igényelt, de még érvényes üdülési csekkek azonban továbbra is felhasználhatók.

Az üdülési csekkek a MÁV-START Zrt. kijelölt jegypénztáraiban is beválthatók, belföldi menetjegy vagy az akár 50%-os kedvezményt is biztosító START Klub kártya vásárlása esetén. (START Klub kártyáról részletes információ olvasható itt: http://www.mav-start.hu/startklub/index.php) Ajánlatos azonban a beváltani kívánt üdülési csekk címleteinek gondos megválasztása, mivel üdülési csekkel történő fizetés esetén készpénzt visszaadni nem tudunk. Az üdülési csekkek beváltását megelőzően sor kerül a felhasználó személyi azonosítására, ezért kérjük kedves utasainkat, hogy jegypénztáros munkatársunknak mutassák be személyi igazolványukat vagy más fényképes igazolványukat.

Az üdülési csekkel való fizetésre kijelölt, gépesített jegypénztáraink listája itt található: http://www.mav-start.hu/utazas/udulesi_csekk.php

Utazzon olcsóbban a vasúton!

A 2012. évi Hungary Card szelvényfüzet felhasználásával kedvezményesen vehet START Klub kártyát. A megfelelő szelvény ellenében, a MÁV-START Zrt. pénztáraiban történő START Klub kártya igénylés esetén 5000 Ft kedvezményt adunk az éves kártya díjából, így a 26 éven aluliak 24900 Ft helyett 19900 Ft-ért, míg a 26 éven felüliek 34900 Ft helyett 29900 Ft-os áron vásárolhatják meg névre szóló, arcképes START Klub kártyájukat. A kártya az egész ország területén 50%-os kedvezményű vasúti menetjegy váltására jogosít. Amennyiben külön jegy megvásárlása nélkül szeretne utazni és szeretné igénybe venni speciális kiegészítő szolgáltatásainkat is, keresse kiemelt ügyfélmenedzser kollégáinkat! Éljen Ön is az utazás szabadságával!

További információ a honlapunkon: http://www.mav-start.hu/startklub/index.php


Váltsa meg vonatjegyét Budapest belvárosában, vidéken városi menetjegyirodáinkban!

Ne tegyen nagy kitérőt, ha nem esik útba a vasútállomás vagy a pályaudvar!
Budapesten a három metróvonal találkozásától egy percre igényes környezetben várjuk Önt is a MÁV-START Menetjegyirodában!
A közel 150 négyzetméter ügyfélfogadó térrel rendelkező menetjegyiroda szolgáltatásai között szerepel a belföldi és nemzetközi menetjegy értékesítés, charter- és külön vonatok megrendelése, csoportos utazások megszervezése és információs szolgáltatás díjszabásokról, útvonalakról.
Modern ügyfélhívó rendszer segíti a gyors ügyintézést, a hatékonyság érdekében természetesen készpénzzel, bankkártyával, és üdülési csekkel történő fizetési lehetőséget is biztosítunk az utasaink részére. Nemzetközi utazásra jogosító menetjegy, helyjegy, utazási igazolvány euróban is fizethető. ( A visszajáró összeg forintban kerül kifizetésre.)

További információk a menetjegyirodákról és egyéb városi jegyváltási lehetőségekről: http://www.mav-start.hu/utazas/mentejegyirodak01.php.
Utazásszervezés

Vasúti személyszállító társaságként a MÁV-START Zrt. elsődleges feladata a vasúti utaztatás, mint közszolgáltatás megszervezése, az eredmények optimalizálása mellett. Éppen ezért kiemelt célkitűzésünk a vasúti menetjegyekből származó bevételek növelése, amely új utas szegmensek megnyerése, illetve általában a vasúti utazás népszerűsítése révén valósulhat meg. A vasút imázsát kedvezően befolyásolhatjuk az utasok pozitív élményhez juttatásával, erre többek között – a piac igényeinek megfelelő – vasúti utazást és egyéb szolgáltatásokat is tartalmazó komplex utazási csomagok kidolgozása és értékesítése kínál lehetőséget. Az önálló utazásszervezői tevékenység gyakorlása hatósági engedély köteles. Ezt az engedélyt a MÁV-START Zrt. az 2009. év végén kapta meg.

A személyszállító vasúttársaság honlapján (www.mav-start.hu) olvasható szolgáltatások (pl. külön vonatok biztosítása, csoportos utazási lehetőségek) már hosszú évek óta igénybe vehetőek az utazóközönség számára. Eddig csak közvetlenül a vasúti utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtottunk azon utasaink számára, akik valamilyen rendezvényre kívántak utazni csoportosan, vonattal. Az utazásszervezői tevékenységre jogosító engedély birtokában azonban a vasúttársaság már önállóan is kidolgozhat és értékesíthet különböző utazási csomagokat az utasok számára.ARCHÍVUM:

2012. augusztus-szeptember
2012. június-július
2012-es májusi ajánlatok
2012-es áprilisi ajánlatok
2012-es februári ajánlatok
2011-es decemberi ajánlatok
2011-es októberi ajánlatok
2011-es szeptemberi ajánlatok
2011-es augusztusi ajánlatok
2011-es június-júliusi ajánlatok
2011-es április, májusi ajánlatok
Csabai Kolbászfesztivál 2010
2010. augusztus
Sziget 2010
2010. június-július
2010. SEAL koncert
Kecskeméti Repülőnap (2010. aug. 7-8.)
Csángó Fesztivál (2010. aug. 3-8.)