szállásfoglalás médiaajánlat céginfó kapcsolat vasúti utazások honlaptérkép
englishDeutch
Keresés
Szállás
Camping
Étterem
Kultúra

belépés:
Felh. név: 
Jelszó: 
Keresés
  
Térképes kereső

Táj
hegyvidék
vízpart
városi környezet
falusias környezet
gyógy-, termálvíz


Típus
kastélyszállók
wellness
családbarát szálláshelyek
falusi turizmus
konferencia
gyógyüdülés
ifjúsági szállás
városi szálloda

Hírlevél
Név
E-mail:
linkek:


Látogatók száma: 1443301
 
Szent László Látogatóközpont – Szakrális Kincsek és Püspökvár Torony-kilátó
GYőR
9021, Káptalan domb 11.
Tel.: 20/251-0117 , 20/251-3112
www.kaptalandomb.hu  
Információ  
Magyarország legnagyobb területű egyházi gyűjteménye várja látogatóit Győr történelmi központjában, a Káptalandombon. A bemutatott épületek és műtárgyak a Győri Egyházmegye ezer éves szakrális-kulturális örökségeként maradtak ránk.
Központunk hat helyszínen várja a hozzánk érkező látogatókat, melyek magában foglalják a Győri Székesegyházban található Bazilika Múzeumot, a csaknem ezer éves püspöki adminisztráció központjául szolgáló Káptalanházat, a győri vár történelmi centrumában magasodó Püspökvár épületét a Toronykilátóval, valamint az Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár liturgikus eszközökből, kódexekből álló egyedi gyűjteményét. A Káptalandomb barokk és klasszicista épületeinek ölelésében találjuk a Múzeumházat, amely kortárs kiállításairól és érmekollekciójáról nevezetes.
2011 óta a Győri Nagyboldogasszony-székesegyház ad otthont Szent László királyunk arcrekonstrukcióját bemutató kiállításunknak.
A Püspökvár tornya alatti labirintusszerű pincehelyiségekbe több száz menekültet fogadott be a 2. világháború legnehezebb időszakában Apor Vilmos püspök. Vértanúságának eredeti helyszínén berendezett kiállítás nemcsak Apor Vilmos korát, gazdag életművét, a személyiségéhez kapcsolódó legendás történeteket idézi fel, nemcsak vértanúságának részleteit ismerhetjük meg, de a pince boltíves tereit bejárva átélhetjük ezeknek a sötét időknek a nyomasztó légkörét is. A Püspökvár tornyából pedig Győr városképe tárul elénk. A kilátóba feljutva 38 méter magasból csodálhatjuk meg a város egyedülálló panorámáját.


Nyitvatartás
Szent László Látogatóközpont: hétfő-vasárnap: 09:00-17:00
Hosszabbított nyitva tartásért érdeklődjön a 0620/251-31-12-es telefonszámon.


Püspökvár Toronykilátó
Május- Szeptember
H-V: 09:00-17:00
Szo.: 09:00-20:00
Október-Április
H: szünnap K-V: 09:00-17:00 
lista

Utazzon vonattal, és töltodjön fel élményekkel! »